Gyerekszemészet

A gyermekek korai látásellenőrzése az egyik legfontosabb szemészeti feladat. Az időben felismert látásproblémák gyermekkorban még nagyon jól korrigálhatók, megelőzhető akár a későbbi látáscsökkenés és ezzel együtt a szemüvegviselés is. Ellenben, ha nem fordítunk kellő figyelmet a gyermekek látásvizsgálatára, akkor akár olyan problémák is hátramaradhatnak, amelyeket felnőttkorban már nem lehet kezelni (pl. tompalátás).

Optikánkban, előre egyeztetett időpontban Dr.Gondos Anikó szemész szakorvos, adjunktus várja a legkisebb pacienseket.

Mivel a legkisebbek még nem tudják jelezni a problémát, ezért óriási felelősség hárul a szülőkre, hogy időben észrevegyék, ha valami nincs rendben a kicsi látásával. Ráadásul ők sokszor nincsenek is tudatában, hogy a kicsi szeme esetleg nem működik megfelelően, mert látszatra semmilyen probléma nem jelentkezik.

A kancsalság, tompalátás szűrése miatt minél előbb fontos felkeresni szemész szakorvost, még abban az esetben is, ha nincs semmilyen látható jele. Ha azt veszik észre, hogy kancsalít, közelről nézi a mesekönyvet, televíziót és sokat panaszkodik fejfájásra, akkor rövid időn belül keressenek fel bennünket. A további kontrollok rendszerességét a vizsgálatok után a doktornő határozza meg.

Iskolakezdés előtt is, 7-8 éves korban mindenképp érdemes felkeresni szemész szakorvost. A látásproblémák tanulási nehézségekhez, figyelemzavarhoz vezethetnek és egy egyszerű szemüveggel könnyedén orvosolhatók.

Ha gyermeknek nehezebben megy a tanulás, problémák vannak a magatartásával és/vagy sokat panaszkodik fejfájásra, mindenképp keressenek fel bennünket!

A vizsgálatra várva vagy a vizsgálatok között a gyermekek figyelmét igyekszünk lekötni, ezért egy kis gyermek játszósarkot is létrehoztunk a szórakoztatásukra.Rendelési idő:

Hétfő: 15.00 - 19.00 óráig

Szerda: Páratlan héten 15.00 - 18.00 óráig

IDŐPONT FOGLALÁS SZÜKSÉGES!